Защо да носите корсет?

Вероятно вече сте чували за тази твърда дреха, която предлага на жените тяло, изрязано като камък, и много по-тънък силует.

Става дума за прочутия корсет, който през годините се превърна в наша специалност, защото ние проявяваме много специален интерес към него!

В днешно време много жени го носят и използват по различни причини и ако се чудите какъв би бил смисълът да го носите, то ето няколко неща, които могат да хвърлят малко светлина по темата!

ЗАЩО ТРЯБВА ДА НОСИТЕ КОРСЕТ?

Успяхме да определим 3 основни точки, които биха обяснили защо трябва да носите този стил облекло. Категоризирали сме ги, за да можете по-лесно да се ориентирате.

Ако в един или друг момент сте се чудили за това, то ние твърдо вярваме, че тази статия ще ви даде правилните отговори на всичките ви въпроси.

Преди обаче да навлезем в темата, трябва да разберете, че корсетът е просто дреха, обикновено снабдена с метални пръти, наречени „китови кости“, които идват да оформят женските тела, за да им придадат корава талия.

Всъщност корсетът помага за оформянето на фигурата, като прави корема по-плосък. Той е в състояние да изведе на преден план извивката на бедрата, като намалява талията с няколко сантиметра.


Най-известният от тях е корсетът за свръхголям бюст, който покрива целия бюст и завършва кройката си на талията, но има различни видове, така че може да се използва и в различни ситуации.

След като видяхме какво представлява корсетът, нека разберем, без да се бавим повече, кои са трите причини, поради които може да искате да приемете този вид облекло!

3 ПРИЧИНИ ДА НОСИТЕ КОРСЕТ

<1) Мода

Тази дреха, датираща от Ренесанса, се завърна в днешната мода благодарение на няколко звезди като известната инфлуенсърка в Instagram Кайли Дженър.

Всъщност, щом целият
свят успя да зърне тази млада жена, облечена в дамски корсет от ново, по-модерно поколение, със секси и елегантна кройка, той веднага се превърна в дрехата, която трябва да имате, за да постигнете модерен и шикозен стил.

Истина е, че днешните модели нямат никаква прилика с тези, които се срещат през XVI век.
Въпреки факта, че някои от тях са вдъхновени от древната кройка на своя предшественик, остава фактът, че в днешно време корсетите са се превърнали в много секси, бляскави и очарователни облекла.

Още повече, че след излизането на серията Хроника на Бриджъртън, демонстрираща елегантността на благородничките от онази древна епоха, облечени в старинни корсети, интересът към този стил на обличане рязко се повиши.

В резултат на това, това е една от най-добрите причини да носите този известен корсет за талия, да придобиете модерен, съблазнителен и модерен стил.

Можете да комбинирате този тоалет с други видове дрехи, като например дънки с висока талия, къси поли или роклички. От вас зависи да изразите своята индивидуалност в облеклото си, като внимателно подберете различните дрехи, които можете да носите с корсет, така че да изглеждате по най-добрия начин!

2) Отслабване

Сред съществуващите модели, отслабващият корсет е специално предназначен за отслабване. За всички онези, които биха искали да премахнат излишните си килограми, можете да носите отслабващ корсет.

Носенето на тази дреха ще ви позволи да изгорите мазнините си по-бързо, тъй като нейната материя и материал, акцентират върху потенето на тялото, което води до изгаряне на мастните клетки.

В допълнение, компресията, която упражнява върху тялото ви, подобрява кръвообращението, което прави процеса на отслабване по-ефективен, но това не е без риск, защото за да постигнете бързи резултати, без да застрашавате здравето си, трябва да използвате този корсет за отслабване правилно, за да сведете до минимум вредните последици, които биха могли да възникнат в резултат на неправилното използване на този модел.

3) Медицинска причина

В областта на медицината ортопедичният корсет е от голяма полза, за хора, които страдат от болки в гърба, чрез ограничаване на движенията на гръбначния стълб или за обездвижване на преходната част на гръбначния стълб, като същевременно се коригира неговата деформация.

Това ще бъде идеалният аксесоар за пациенти, при които конвенционалните медицински методи на лечение като физиотерапия или инфилтрация нямат ефект, когато при тях се наблюдаваотключваща хронична болка в гръбначния стълб, тъй като този тип облекло намалява възпалителната болка.

ПРЕДИМСТВА НА НОСЕНЕТО НА КОРСЕТ

1) Корсетът предлага мигновено изтъняване на силуета

Най-благоприятният момент при този стил облекло, е способността му да извайва извивките на тялото и по-конкретно талията. Всъщност по време на носене на корсета фигурата ви веднага ще се преоформи, за да изглежда по-стройна. Всъщност това е основната роля на корсета – да прибере и притисне корема за незабавно постигане на плосък корем и издължена талия.

2) Корсетът подобрява стойката на тялото

Когато носите корсет, получавате подобрение на стойката на тялото. Важно е да знаете, че макар корсетите да налагат на тялото ви определена форма, тя не е постоянна. Ако спрете да носите корсет, тялото ви ще се върне към първоначалното си състояние, адаптирайки се към новата си форма. Това означава, че ако продължите да носите корсет редовно, ще бъдете в по-добра форма от някой, който изобщо не го носи.

3) Корсетът облекчава болките в гърба

За да облекчите болките в гърба, е силно препоръчително да носите корсет регулируем. Освен че осигурява опора, той може да се регулира, за да пасне идеално на тялото ви. Корсетът трябва да бъде изработен от здрави материали, за да предотврати натоварването на гърба и дискомфорта. Също така трябва да изберете корсет, който е удобен и лесен за носене.

<4) Корсетът поддържа бюста

Корсетите помагат за поддържане на бюста и повдигат гърдите нагоре. Можете да помислите за носене на корсет под дрехите или дори под сутиена, ако сте чувствителни към контрола, който имате върху тялото си.

5) Корсетът носи по-добро самочувствие

Носенето на корсет е идеално за повишаване на самочувствието ви, като ви кара да се чувствате по-добре. Той ще ви направи по-женствени и ще ви придаде много елегантен вид. Тъй като има за цел да намали талията ви, ще постигнете тънка фигура на пясъчен часовник. Изправената ви стойка, плоският корем и повдигнатите гърди със сигурност ще ви направят много привлекателни.

6) Корсетът помага за преодоляване на хранителните разстройства

Лицата, които страдат от хранителни разстройства, често търсят бързо решение за отслабване. Те искат незабавно да се отърват от излишните си килограми и да бъдат стройни. И все пак има едно просто решение, което може да ви помогне да се преборите с хранителните си разстройства: носете корсет.

7) Корсетът е ефективен срещу депресия и тревожност

Корсетът не само ви помага да поддържате тялото си във форма, но и да намалите нивата на стрес и депресия на човек. Според проучвания носенето на корсет има същите ползи като терапията с дълбоко налягане за лечение на депресия и пристъпи на паника. Чувствате се сякаш сте в уютна прегръдка, което ви дава усещане за сигурност.

8) Корсетът е истинско средство за потискане на глада

Корсетът може да бъде много ефективно средство за намаляване на чувството за глад. Начинът, по който той притиска стомаха, има за резултат намаляване на желанието за хранене. Смятано за реално средство за потискане на глада, носенето на корсет е много благоприятно за улесняване на отслабването, тъй като намалява броя на приеманите на ден калории.

В заключение

Както вече разбрахте, има различни причини за носене на корсет, като това зависи от вас и от това с каква цел искате да го използвате, независимо дали става въпрос за медицински, модни или за отслабване.

Изберете модел, който най-добре ще отговаря на вашата ситуация, защото е излишно да казваме, че носенето на моден корсет за отслабване няма смисъл и също така няма да има ефект.

Не се колебайте да ни оставите коментари, ако тази статия ви е харесала или имате някакви въпроси. Ние се занимаваме с всички ваши запитвания под формата на статия като тази или като се свържем директно с вас.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *