Как да скриете корсета си?

За някои хора юношеството може да бъде много сложен период, дължащ се на многото емоции, които създават характера ни и изковават личността ни, докато се опитваме да разберем кои сме всъщност, но тялото също претърпява най-голямата си еволюция по това време и понякога физическите усложнения идват, за да направят този етап по-труден, отколкото е.

В тази статия ще разгледаме една тема, която би могла да дойде на помощ на много тийнейджъри, но не само, също и на възрастни, които се оказват неохотно задължени да носят коректор на стойката, когато имат scoliosis.

Ще ви разкрием няколко трика, позволяващи ви да скриете този медицински корсет под дрехите си, за да можете да излезете спокойно, без да привличате погледите на околните.

Корсет за сколиоза

Както видяхме в това въведение, физическите промени в тийнейджърските години понякога могат да бъдат сложни, особено когато тези млади хора имат триизмерна деформация на гръбначния стълб, известна под медицинския термин сколиоза.

В резултат на това целият торс, прешлените, но също и ребрата, изпитват деформация, която води до трудно поносима болка.

Поради това по лекарска препоръка като средство за лечение на тази деформация на гръбначния стълб се използва колиозният корсет. Съществуват няколко вида сколиоза, като например:

  • идиопатична
  • невромускулна
  • костна
  • централна неврологична

Всеки от тях осигурява различна степен на деформация, която също ще се лекува по различни начини.

В огромното мнозинство от случаите обаче именно този конкретен корсет за кръста ще бъде идеалният аксесоар в такава ситуация, тъй като този ортопедичен корсет е в състояние да осигури голяма помощ при тази костна деформация, която изпитват тийнейджърите.

След като бъде диагностицирано, носенето на медицинска корсетна система за гръб ще бъде постоянно. Ще трябва да я слагате всеки ден, у дома, в колежа, а за възрастните дори и на работа. Това не е лесно,
тъй като значително намалява подвижността ви и привлича всички погледи към личното ви положение.

За да живеят по-добре с нея, много търпеливи отчаяно се опитват да я скрият под дрехите си, за да не се вижда от околните.

От друга страна, да знаеш как да замаскираш такъв медицински уред не е най-лесното нещо, затова ви предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат да направите корсета си невидим, ако се намирате точно в този случай.

Как да замаскирате изработения по поръчка медицински корсет

За да ви дадем най-добрите насоки за това как най-добре да скриете този уред, представяме 4 стъпки, които да следвате, за да се чувствате комфортно, след като той бъде поставен върху вас.

1) Инсталирайте го удобно

За начало е важно да разберете, че директният контакт на този коректор на стойката с кожата ви, може да доведе до дразнене в дългосрочен план, поради триенето, което се получава от ежедневните ви движения. Проблем, който задължително трябва да избегнете, ако искате да можете да го носите всеки ден за времето, което е необходимо за рехабилитация на гръбначния стълб.

За да направите това, снабдете се с брийф, който покрива целия ви торс, или с обикновена тениска , която ще ви предпази от тези бъдещи дразнения.

Обличайте тениската преди да монтирате корсета, така че тя да е разположена под презрамката и да сте в абсолютен комфорт, когато я носите.

2) Дрехи, които да избягвате.

За да завършите горната част на облеклото си, ще трябва да помислите с какъв вид чорапи ще сложите киншера за талия.

За да избегнете какъвто и да е дискомфорт, трябва да предпочетете дънките, тъй като носени с колан, имате увереността, че той ще остане фиксиран и няма да се свали, щом се наложи да извършвате ежедневни движения като сядане, ставане и ходене.

Всъщност, ако предпочетете клинове, еластични панталони, чорапогащи или твърде торбести дънки, рискувате да се окажете с долната част под корсета, което би го направило ефектен, а това не е желаният ефект.

Затова е важно да изберете типа панталон, който искате да носите през целия период, в който ще го имате, за да избегнете всякакви казуси в тази област.

3) Изберете свободни дрехи

Макар да изглежда логично, някои хора не смеят да носят свободни дрехи под предлог, че стилът им на обличане ще бъде силно повлиян от един сравнително неприятен в техните очи образ.

Най-доброто решение обаче, за да не го виждате, след като го облечете, е все пак да имате свободно прилепнали дрехи като ризи, дълги тениски, туники, палто или сако.

Ако не го направите, може да имате модерен стил, който ви кара да се чувствате добре, но фактът, че хората могат да видят корсета ви през дрехите, ще ви причини също толкова болка и в крайна сметка може да ви създаде нещастие заради него.

Поради това е по-добре да възприемете стил на облекло плюс размер, който лесно покрива медицинския корсет за талия, отколкото прилепнало облекло, което само ще подчертае визията върху него.

Още повече, че в наши дни се предлагат огромен брой тениски, якета и други облекла, способни да ви предложат дрескод, който е едновременно модерен и същевременно ви позволява да прикриете перфектно аксесоарите за сколиоза.

Накрая, когато купувате ортопедичния си корсет, не се колебайте да поискате модел с бял цвят. По
този начин ще имате много по-малко проблеми с прикриването му, тъй като белият цвят има много по-малко забележим оттенък в сравнение с други, много по-тъмни цветови семейства.

4) Използвайте аксесоари

След като видяхме как да скриете корсета за сколиоза под облеклото си, има още един детайл, на който задължително трябва да обърнем внимание.

Понякога той ще се вижда около бюста, шията и раменете, ето защо ви съветваме да използвате аксесоари като шалове, кърпи и загръщачи за врата, за да се предпазите от тази възможност.

Разбира се, че ще ви е по-лесно да носите шал или чоукър през зимата , отколкото в разгара на лятото , но просто ще трябва да проявите малко въображение към стила си в тези моменти.

Например бандана все още е лек аксесоар, който може да се носи дори при най-големите горещини. Сгънете я във формата на триъгълник и я разположете около врата си. Тя ще прикрие целия ви бюст и по-точно горната част на медицинския корсет.

Заключение

За да се чувствате възможно най-комфортно, трябва да изберете някои свободни дрехи. Така ще ви бъде много по-лесно да скриете ортопедичния си аксесоар. За
да направите това, просто изберете размер, по-голям от този, който сте свикнали да носите.

За да избегнете обаче стила на обличане, който може да не ви хареса, когато носите по-голям размер, можете да облечете oversize тениска и леко кожено яке върху нея.

Амбиент, който придава модерен вид, без никой да подозира, че носите този вид апарат за сколиоза под дрехите си!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *